TIPS NO 1
Jika anda ingin merebus kekacang atau kentang, janga. tambah garam. Garam akan menjadikan kulit kekacang atau kentang mudah mengelupas serta akan menyebabkan kekacang atau kentang menjadi hancur.
TIPS NO 2
Jika anda membeli sayur-sayuran dengan kuantiti yang banyak jangan ianya dibiarkan lembik dan rosak di ruangan sayuran di dalam peti sejuk anda. Bersih dan potongkan sayuran tersebut sebelum disimpan di dalam bekas kedap udara. Setelah itu simpan di dalam penyejukbeku. Boleh gunakan bila diperlukan. Nutrien pada sayuran juga tidak hilang!
TIPS NO 3
Gunakan sudu sukatan yang kecil dalam menyukat minyak, garam dan gula. Ini akan membantu kita menyukat dengam betul dan mengelakkan daripada terlebih sukatan.
TIPS NO.4
Cili hijau lebih tahan lama jika dibuang tangkainya terlebih dahulu.
TIPS NO.5
Serbuk roti mudah di buat di rumah. Bakar roti di dalam oven dan kisarkan dengan mesin pengisar!
SELAMAT MENCUBA!
EmoticonEmoticon